Terug naar overzicht

Uitgelicht Sherwin Arnaud

Voordat ik Rigger werd, was ik zoekende naar wat ik wilde gaan doen. Ik heb veel rondgekeken, maar eigenlijk was er niets dat echt bij mij paste of waar ik mijn draai kon vinden. Tot dat een vriend van mij ging solliciteren bij H&S. Hij vertelde mij over het beroep Rigger. Ik had nog nooit van het begrip Rigger gehoord. Toen mij verteld werd dat je als Rigger met grote kranen werkt en dat je de handen, oren en ogen van de machinist bent om de last op de juiste plek te brengen. Werd mijn interesse gewekt. Uiteindelijk heb ik gesolliciteerd bij H&S en heb ik de opleiding tot Rigger gevolgd.

Gelijk bij mijn eerste klus kwam ik erachter dat het niet alleen maar kijken en luisteren is. Het is ook hard werken, maar het is leuk om met de kraan bezig te zijn. Soms werk ik ook met kettingtakels dan werk ik vaak alleen, maar meestal werk ik in een team en sta ik bij de kraan om de klus te klaren.

Tegenwoordig zit ik op een vaste plek in Antwerpen. Dit al bijna 2 jaar! Hier heb ik het goed naar de zin. De ene dag sta ik bij de kraan en de andere dag rijd ik op de heftruck. Ook rijd ik de verreiker. Het is heel afwisselend.

De afgelopen jaren bij H&S heb ik allerlei papieren behaald. Hier ben ik dan ook erg trots op. Tevens vind ik het heel erg fijn dat de mensen op kantoor altijd een luisterend oor bieden en in oplossingen denken. Ik heb bij H&S allerlei mogelijkheden voor de toekomst en dit bevalt mij erg goed!